Geinteresseerd in een nieuwe fiets? Dan bent u bij Daan Fietsen aan het juiste adres. Ons uitgebreid gamma omvat mountainbikes, racefietsen, touring- of trekkingfietsen, stadsfietsen, hybridefietsen, lifestylefietsen, kinderfietsen, bmx/freestyle fietsen, electrische fietsen, vouwfietsen, enz.

Hoe kies ik een fiets die bij mij past?

De keuze voor de juiste fiets begint uiteraard met het juiste type. Daarnaast is het belangrijk welk budget u wil besteden, want de prijs hangt sterk af van een aantal factoren zoals de keuze tussen maatwerk en een standaardmodel, de kwaliteit van de kader en de onderdelen, enz.

Een standaard fiets of een model op maat?

Bent u eerder een occasionele fietser die hooguit eens van en naar het werk fietst, dan kan een standaardmodel een goede optie zijn. Bent u echter zinnens om intensief te fietsen, dan zal u blij zijn met een model op maat. Dit biedt niet alleen meer comfort, maar kan u op termijn ook veel kwaaltjes en pijnen besparen. Bent u langer dan twee meter? overweeg dan eveneens een model op maat.

Keuze van een fietsframe

Een van de belangrijkste onderdelen van de fiets is het frame. Het materiaal waarvan het is gemaakt heeft een invloed op de sterkte, gewicht en budget. Staal heeft een goede demping maar weegt zwaar, aluminium is dan weer lichter en tegenwoordig het meest gebruikt. Het nadeel van aluminium is de afname van de stijfheid na enkele jaren. In de sportieve modellen wordt vaak carbon (of koolstofvezel) en titanium gebruikt. Beide materialen zijn erg licht, zonder in te boeten aan kracht, en roestvrij. Het nadeel is uiteraard de prijs.

Daan fietsen adviseert u met veel plezier in de keuze van het ideale type en de juiste maat van het frame.

Overige onderdelen van je fiets

Ook bij de keuze van de overige onderdelen zoals het stuur, de vork, de remmen, wielen, versnellingsapparaat,  enz. is het aan te raden om goed na te denken over je keuze. Uiteraard kan Daan Fietsen u ook hierbij bijstaan.

Onze Merken